Your browser does not support JavaScript!


Najboljši Ford Transit v zgodovini

Ford Transit se proizvaja neprekinjeno od leta 1965. Že več kot 50 let se je na trgu pojavilo 8 generacij Ford Transita in na tisoče razpoložljivih različic in tipov karoserij. V motorni enoti se je pojavila tudi velika revolucija. Ford Transit od njegove izdelave je bil na voljo v različnih različicah z več kot 30 različnimi motorji. Kateri motor Ford Transit je bil najboljši?


Zgodovina motorjev Ford Transit


Prvi Ford Transit je imel 1.3L Taunus V4 motor, izposojen od nemškega Forda Taunus Transit. Na voljo je tudi v različicah 1.5l in 1.7l. Fordovi inženirji v Združenem kraljestvu so se odločili, da bodo povečali svojo zmogljivost in ponudili motorje V4 Essex z 1.7l, 2.0l in V6 3.0 za Transit MK1. Druga izbira je bil dizelski motor Perkins ali York.Kako zdaj ocenjujemo te motorje? Mnogi od njih delajo doslej! Treba je omeniti, da je bil Transit MK1 uporabljen za 95% ropov bank v tem obdobju. Policija je poudarila, da lahko Transit doseže hitrost osebnega avtomobila s precej večjo obremenitvijo. Ustvaril je eksplozivno zmes! Motorji Ford Transit so bili zanesljivi, učinkoviti in pred svojim časom. Avgusta 1977 se je pojavila različica Ford Transit 1978 1/2, splošno znana kot Transit MK2. To je razširilo paleto motorjev z bencinskimi motorji Pinto 1.6 / 2.0 in Kölnom V6 2.8 ali Essex V6 3.0. Med dizelskimi motorji je še vedno prevladovala 2,4-litrska enota York. Za primerjavo - za avstralski trg ob istem času udaril motor V6 4.1l. Z uvedbo novih modelov so se pojavile tudi nove različice motorja. Najbolj priljubljeni sta bili motorji 2.3L Duratec in Duratorq TDCi v različicah 2.2l, 2.4l in 3.2l. Evropski trg so v glavnem dobavljali kombiji z motorji TDCI, ki so nudili visoko trpežnost, relativno nizko stopnjo izgorevanja in brezhibno delovanje.Ford Transit motorji v trenutni ponudbi


Fordova politika se osredotoča na podporo novim tehnologijam in varovanje okolja. V samo nekaj letih lahko pričakujemo, da bodo vsi Fordovi avtomobili (in kombiji) imeli elektromotorje. Sedanjost je nekoliko drugačna. Novi EcoBlue 2.0-litrski motorji so bili predstavljeni na evropskem trgu.Vsaka različica je od nekaj do ducat HP močnejša od svojega predhodnika 2.2 TDCi. Vrtilni moment je tudi višji. Vbrizgalniki v enem ciklu zgorevanja (trajajo le del sekunde) naredijo 6 vbrizg goriva v motor stisnjenega zraka v valju. Motorji EcoBlue ponujajo 15% nižjo porabo goriva od predhodno uporabljene enote, vendar zahtevajo polnjenje rezervoarja AdBlue v skladu s predpisi Euro 6.


Najmočnejši Ford Transit motor

Obstaja nekaj izjemnih kopij Ford Transita z nestandardnimi motorji, običajno izposojenih iz drugih avtomobilov. Leta 1971 je SuperVan debitiral z motorjem V8, ki je proizvedel približno 400 KM.Njegov naslednik, SuperVan II, je prejel motor Cosworth DFL z največjo hitrostjo 178 milj na uro. Leta 1994 je Ford predstavil zadnji SuperVan z enoto Cosworth HB. Sčasoma se je motor spremenil v bolj praktičen Ford-Cosworth Pro Sports 3000 V6 s 295 KM.


V letu 2011 je Ford predstavil model Transit SuperSportVan z motorjem Duratorq 3.2 s turbopolnilnikom, ki je proizvedel 198 KM. Istega leta je naš Drift Bus predstavil motor BMW M5 V8 s pribl. 440 KM!In kaj je po vašem mnenju najboljši Ford Transit v zgodovini?


Ali veste, da ...?

Naši drugi članki na našem blogu