Your browser does not support JavaScript!


Najboljši 5 kombijev na svetu

Proizvajalci kombijev tekmujejo na številnih ravneh. Nekateri si želijo ustvariti najhitrejše avtomobile na svetu, drugi pa delajo na najbolj ekoloških metodah voznega sistema. Prvi kombi v zgodovini je bil izdelan pod ameriško blagovno znamko Dodge. Proizvajalci gospodarskih vozil trenutno med seboj tekmujejo pri razvoju električnih kombijev z veliko prostora za tovor. Danes se bomo osredotočili na primerjavo prodajnih podatkov posameznih modelov kombijev z naslovi International Van Of The Year.


Kaj je najboljši kombi doslej? TOP 5

5. Volkswagen Transporter
Naslov International Van Of The Year: T4 – 1992, T5 – 2004, T6 – 2016
Prodano: 12 milijonov kombijev

Volkswagen Transporter T6


Volkswagnov vodilni model s preprostim imenom "Transpoter" je po vsem svetu prodal več kot 12 milijonov izvodov. To je verjetno najbolj kupljen kombi v zgodovini. Mnogi ga povezujejo z gradbenimi ekipami ali službenimi avtomobili, kar poudarja njegovo vsestranskost in trajnost. Tri naslednje generacije Transporterjev - T4, T5 in T6 so osvojile naslov mednarodnega kombija leta.

4. Iveco Daily
Naslov International Van Of The Year: 2000, 2015, 2018
Prodano: več kot 3 milijone izvodov

Daily van from Iveco | 2020


Iveco Daily je tovornjak višjega razreda, ki se pod italijansko blagovno znamko proizvaja od leta 1978. Izstopa iz konkurence zaradi širokega nabora dovoljenih nosilnosti vozil, ki dosega do 5 ton. Italijanski proizvajalec že od malih nog razvija lastne tehnološke rešitve na področju dizelskih agregatov. Raven prodaje in proizvodnje Iveco Daily se je v zadnjih letih znatno povečala, kar poudarjajo naslovi mednarodnega kombija leta 2015 in 2018. Deli za Iveco Daily so zaradi pogostih posodobitev in sprememb zelo raznoliki.

3. Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer)
Naslov International Van Of The Year: 1994
Prodano: 2,6 milijona vozil

Fiat Ducato Motorhome


Zakaj smo kljub slabšim "številkam" postavili Fiat Ducato na višji položaj kot Iveco Daily? Fiat Ducato je najpogosteje izbrana baza za avtodome, ki v celoti prevladuje na tem tržnem segmentu. To je bilo posledica nizkih cen rezervnih delov in preprostih, preizkušenih gradbenih rešitev. Vozila te blagovne znamke so opremljena samo z dizelskimi motorji, imajo dober koeficient zračnega upora in služijo sto tisočem popotnikom z vsega sveta. Omeniti velja tudi, da Citroen Jumper in Peugeot Boxer temeljita na enakih oblikovnih rešitvah in se prodajata pod drugimi znamkami. Tako se deli za Fiat Ducato pogosto prilegajo tudi kombijem Peugeot in Citroen.

2. Ford E Series
Prodano: 8,2 milijona vozil

Ford E-Series Police New York


Ford E-serija je naravna naslednica takšnih ikoničnih vozil, kot je Ford Econoline / Club Wagon. Izdelana je bila za ameriški in kanadski trg v letih 1996–2014. Leta 2014 so ga umaknili s trga, da bi dal pot svojemu evropskemu bratu - Fordu Transitu. Vendar pa so jo široko uporabljale enote javne službe, kot so policija, bolnišnice in televizija. Zaradi univerzalnosti in dobrih prodajnih rezultatov se je znašel v številnih filmih in drugih delih kulture.

1. Ford Transit
Naslov International Van Of The Year: 2001, 2007
Prodano: več kot 8 milijonov izvodov

Transit Supervan 2


Ford Transit je element pop kulture in čaščenja med prebivalci številnih držav, predvsem Velike Britanije in Turčije. V zadnjih letih so na ameriški trg uvedli tudi poimenovanje "Ford Transit", kjer je vozilo na voljo z močnimi enotami velike zmogljivosti. Po vsem svetu boste v vsakem mestu našli vsaj enega Ford Transita. Ford je že predstavil 8. generacijo svojega ikoničnega kombija in manjših gospodarskih vozil iz iste družine (Custom, Connect, Courier). Njegova priljubljenost, množica različic, stalen razvoj in pomen pop kulture so Ford Transit postavili na prvo mesto v naši lestvici.

Radi bi poudarili, da je to naše subjektivno mnenje, podprto s podatki o prodaji in številom nagrad, ki so jih podelili določena vozila.

Deli za najboljše kombije


Vabimo vas, da se seznanite s ponudbo naše trgovine, kjer boste našli dele za Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Renault Master, Nissan NV400, Opel Movano, Ford Transit Custom in Ford Transit Connect, ki je najboljši kombi v zgodovini (po našem mnenju). Samo najboljši deli za vaše najboljše kombije, avtobuse in avtodome.


Ali veste, da ...?

Naši drugi članki na našem blogu