Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit - pogoste napake, kaj se najpogosteje pokvari?

Ford Transit je kultno gospodarsko vozilo s skoraj 70-letno zgodovino. Žal nič ne traja večno in domena neživih stvari je njihova pogostost okvar, minljivost. Na karoseriji vozila se pojavita korozija in rja, medtem ko motor sčasoma izgubi svojo moč. V tem besedilu bomo opisali najpogostejše okvare vozila Ford Transit. Kako se kažejo? Kako popraviti pokvarjen Transit? Ne pozabite, da prej ko se boste odzvali na okvaro vašega dostavnega vozila, bolje bo. Ena okvara lahko namreč privede do nadaljnjih okvar. Pogosto je od vas odvisno, kako dolgo bo vaš kombi deloval.

Ford Transit MK8 - najpogostejše okvare

- vbrizgalniki pri motorju 2.0 EcoBlue, ki povzročajo pogosto zamašitev filtra trdnih delcev,
- okvara centralnega zaklepanja - nekatera vrata se po pritisku na gumb na daljinskem upravljalniku ne zaprejo,
- odpadanje plastičnih delov karoserije, npr. obloge kolesnih lokov Transit MK8,
- okvara zanke imobilizatorja (obroč), zaradi katere vgrajeni računalnik ne vidi ključa,
- nadležne vibracije volana ali celotnega vozila običajno kažejo na napako enega od delov: blazina menjalnika, blazina motorja, polovična gred Ford Transit.

Ne pozabite pa, da je treba vsak primer obravnavati posebej. Včasih različne napake povzročajo enake simptome. Čeprav lahko poškodbe na blazinah menjalnika ali pogonskih gredeh zlahka preverite sami.


Razčlenitev vozila Ford Transit

Ford Transit 2000-2013 Napake

- ropotanje motorja 2.2 TDCi pri nizkih temperaturah je pogosto povezano s konstrukcijsko napako, ki jo je mogoče odpraviti s spremembo nastavitev v računalniku,
- težave s temperaturo zraka, ki zapušča dovod zraka, običajno pomenijo okvarjen ogrevalni modul ford transit,
- nihanje v prostem teku je lahko znak okvarjenega verižnika odmične gredi pri motorju 2.4 TDCi,
- puščajoči injektorji so običajno posledica poškodovanih blazinic injektorjev, vendar lahko ta napaka povzroči izgorevanje batov,
- mehanske poškodbe ogledal in karoserije kombija.

Zakaj Ford Transit 2.4 TDDI ne zažene?

Razlogov je lahko več. Če se vozilo ne zažene, je priporočljivo opraviti diagnostiko in ga priključiti na računalnik. Pogoste napake, zaradi katerih Ford Transit ne zažene, so: pokvarjen zaganjalnik, izpraznjen akumulator, pokvarjen kabelski snop, pokvarjen imobilizator, pokvarjene vžigalne svečke. Običajno se najpreprostejši sumi izkažejo za resnične. Težave z električnim sistemom ali zaganjalnikom lahko povzročijo, da se akumulator izprazni.


Ford Transit MK3,MK4 in MK5 - kateri deli se pogosto kvarijo?

- Vbrizgalno črpalko LUKAS mehaniki pogosto zamenjajo z Boschevo črpalko ,
- Osnova za filter goriva pri vozilih Ford Transit 2.5D in 2.5 TD ,
- korektor zavorne sile - neenakomerno ali slabo delovanje zavor ,
- podpora gredi - gumijasti deli se obrabijo, kar povzroča značilen hrup pri vožnji in vibracije ,
- Ford Transit MK5 pogonska gred - klasika te zvrsti pri tem modelu.

Ford Transit MK2 rja

Kaj lahko popravite na vašem vozilu Transit MK2?

Ne pozabite, da je Ford Transit MK2 star model. Tu je težko govoriti o tipičnih okvarah, saj se je v 40 letih v vozilu lahko pokvarilo praktično vse. Nakup originalnih delov na trgu meji na čudež, rezervni deli za ta model pa tudi niso priljubljeni. Če kupite takšen klasični model, morate računati z dejstvom, da boste morali uporabiti dele iz drugih avtomobilov ali jih sami predelati. Poleg karoserijskih del in obnove motorja se lahko odločite tudi za zamenjavo ogledal. Vzmetenje klasičnega vozila se bo bistveno izboljšalo, če boste listnato vzmet Ford Transit MK2 kupili pri priznanem proizvajalcu.


Ali veste, da ...?

Naši drugi članki na našem blogu