Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit na vodik - novo obdobje za dostavna vozila

Ameriški avtomobilski velikan Ford je znan po svojih inovacijah in nenehnem prizadevanju za izboljšanje svojih izdelkov. Njihova najnovejša pobuda, E-Transit na vodik, je še en dokaz te zavezanosti. Ford je začel triletno preskušanje tega modela, pri katerem sodeluje več uveljavljenih partnerjev. Čeprav na trgu avtomobilov brez emisij trenutno prevladujejo električna vozila, proizvajalci vse pogosteje pogledujejo na vodik kot alternativo. Preverite našo trgovino z deli za dostavna vozila.

Ford E-Transit na vodik - kaj to pomeni za industrijo?

Ford Transit na vodikov pogon bi lahko odpravil številne težave, s katerimi se trenutno soočajo električni kombiji: veliko težo, dolg čas polnjenja in omejen doseg. Vodikove gorivne celice tehtajo manj kot masivne baterije, njihovi rezervoarji pa omogočajo daljše razdalje na eno polnjenje. Zaradi teh lastnosti je vodik privlačen za proizvajalce kombijev.
ford transit na vodik

Ford Transit testira vodik - kako deluje?

Ford Transit FCEV 2023 je vozilo, ki uporablja tehnologijo gorivnih celic. To pomeni, da vozilo poganja elektrika, ki nastane s kemično reakcijo med vodikom in kisikom. Ta inovativna tehnologija omogoča, da vozilo v primerjavi s tradicionalnimi električnimi vozili deluje z veliko daljšim dosegom in krajšim časom polnjenja. Za testiranje je bilo pripravljenih osem enot, ki bodo šest mesecev obratovale v realnem svetu. Na podlagi rezultatov teh testov bo Ford lahko ocenil učinkovitost in uspešnost vodikove tehnologije v praksi.

Fordovo sodelovanje s partnerji pri projektu Transit na vodik

Ford ni osamljen v svoji želji, da bi vodikovo tehnologijo uvedel na avtomobilski trg. Pri projektu sodelujejo priznana podjetja, kot so bp, Cambustion, Viritech in Cygnet Texkimp, ki zagotavljajo svoje strokovno znanje in rešitve na področju gorivnih celic, skladiščenja vodika in proizvodnje vodikovih rezervoarjev.
ford transit na vodik

Ford Transit na vodik - prihodnost dostavnih vozil?

Čeprav je vodikova tehnologija v dostavnih vozilih še vedno v eksperimentalni fazi, Ford Transit na vodik kaže, kakšna bi lahko bila prihodnost prometa. Kljub temu je treba premagati nekatere izzive, preden bo vodik postal široko uporabljeno gorivo. Pridobivanje čistega vodika je energetsko drago, kar bi lahko bila ovira za njegovo množično uporabo.

Kljub tem izzivom so Ford in njegovi partnerji odločeni, da bodo še naprej raziskovali in razvijali vodikovo tehnologijo. Če bodo ta prizadevanja uspešna, bi lahko Ford Transit s pogonom na vodik revolucionarno spremenil trg gospodarskih vozil, saj bi ponudil alternativo električnim vozilom, ki je učinkovitejša, ima daljši doseg in manj obremenjuje okolje. Eno je gotovo - vsi bomo pozorno spremljali, kako se bodo ti testi razvijali. Pri nas kupite dele za ford transit.

Ali veste, da ...?

Naši drugi članki na našem blogu