Your browser does not support JavaScript!


Avtobus Ford Transit Ghia - pozabljeni starodobnik

Ford Transit Ghia predstavlja nekoliko neznano stran Fordove avtomobilske dediščine. V svetu dostavnih vozil, kjer funkcionalnost običajno prevlada nad luksuzom, je Ford Transit Ghia prekinil s konvencijami tako, da je ponudil kombinacijo praktičnosti z izjemnim udobjem. Ta pozabljena različica, kljub svoji kratki zgodovini, si zasluži pozornost. Še posebej, ker so originalni deli Ford za različico Ghia prave redkosti in redkost, pravi beli vrani med avtomobilskimi deli.

Ford Ghia - Kaj to pomeni?

Ghia je ime, ki se nanaša na posebno, luksuzno različico opreme nekaterih modelov Forda. Začetki tega sodelovanja segajo v 50. in 60. leta prejšnjega stoletja, ko se je Ford združil z italijanskim podjetjem, ki je oblikovalo karoserije avtomobilov, da bi ustvaril posebne, bogato opremljene različice svojih modelov. V Ford Transit Ghia Ghia simbolizira uporabo elementov, kot so usnjena sedeža, klimatska naprava in električna okna, kar ga je naredilo za eno najbolj luksuznih dostopnih dostavnih vozil na trgu. Vse to zahvaljujoč edinstvenim delom za Transit.
Ford Transit FT100 Ghia

Primeri modelov Ghia

Med modeli Forda, ki nosijo oznako Ghia, najdemo avtomobile, kot sta Ford Fiesta GHIA 5D iz leta 1991, opremljen z 1.4L motorjem in avtomatskim menjalnikom, ter Ford Granada 2.9i Ghia iz leta 1987. Oba modela predstavljata filozofijo Ghia, ki ponuja visokokakovostne obdelave, luksuzne materiale in napredne tehnološke rešitve za maksimalno udobje. Linija Ghia v modelih Forda je sinonim za luksuz in ekskluzivnost, kot je mogoče opaziti pri analizi opreme posameznih modelov iz te serije. Medtem podjetje Trateo ponuja premium vzmeti za Ford Transit 1978-1985. Vrnimo se pa k vozilom Ghia...

Ford Fiesta Ghia

Ford Fiesta GHIA 5D iz leta 1991 se ne odlikuje samo z naprednim 1.4L motorjem in avtomatskim menjalnikom, ampak tudi ponuja vrsto dodatkov, ki povečujejo udobje in estetiko vožnje. Notranjost tega modela je dokončana z visokokakovostnimi usnjenimi sedeži, udobje potnikov pa povečujejo električni nadzor oken in napredni sistem klimatizacije. Zunanjost Fieste GHIA krasijo elegantni kromirani detajli in posebna lahka platišča, ki poudarjajo njen edinstven značaj.

Ford Granada Ghia

Na drugi strani Ford Granada 2.9i Ghia iz leta 1987 predstavlja še bolj razvit pristop k razkošju. Ta model je bil opremljen z močnim 2.9-litrskim motorjem, ki v kombinaciji z bogato opremljeno notranjostjo ga je naredil za enega od vodilnih avtomobilov Forda v tistem času. Granada Ghia je ponujala ne le usnjeno oblazinjenje in električne nastavitve sedežev, ampak tudi napredne avdio sisteme in opcijsko električno strešno okno, kar je dodatno povečalo užitek v vožnji. Varnost je bila prav tako na visoki ravni zaradi naprednega sistema ABS, ki je bil redkost v avtomobilih iz tega obdobja.
Brošura Ford Transit Ghia

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Razkošno dostavno vozilo

Ford Transit MK2 Ghia Bus je prava redkost med dostavnimi vozili. Proizveden med letoma 1983-1986, je ponujal ne le prostorno notranjost za devet potnikov, ampak tudi vrsto dodatkov, ki so povečali udobje vožnje: od posebnih barv karoserije, halogenskih žarometov na maski, do osvetlitve prostora za noge v potniški kabini. Poleg tega so bile na voljo možnosti motorja 2.0 litra bencin in 2.4 litra dizel, kar ga je naredilo izjemno fleksibilno izbiro za zahtevne uporabnike. Govorimo o nesmrtnih motorih Ford iz 80-ih! Deli za Ford Transit MK2 so na voljo v naši spletni trgovini.

Zaključek: Kratek zgodovinski pregled Ford Transit Ghia

Ford Transit Ghia, kot predstavnik ekskluzivne linije opreme Ghia, predstavlja pomembno poglavje v zgodovini Forda, ki kaže, kako lahko luksuzni elementi najdejo svoje mesto celo v komercialnih vozilih. Čeprav Ford zdaj ne ponuja več različice Ghia v svojih novih modelih, dediščina te linije še vedno živi zahvaljujoč podjetjem kot so MS-RT, Carlex Design ali Xclusive. Ta podjetja nadaljujejo tradicijo prilagajanja dostavnih vozil Ford, dodajajoč jim razkošje in ekskluzivnost.

Pogosta vprašanja: Transit Ghia

Je Ford Transit Ghia na voljo na sekundarnem trgu?

Ford Transit Ghia je na sekundarnem trgu redkost zaradi svoje ekskluzivnosti in kratkega proizvodnega obdobja.

Kakšne so glavne razlike med standardnim Ford Transit in različico Ghia?

Različica Ghia se od standardnega Transita razlikuje po dodatkih, kot so luksuzne notranje obloge in boljša oprema.

Ali se splača investirati v nakup Ford Transit Ghia?

Investicija v Ford Transit Ghia je lahko dragocena za zbiralce in ljubitelje unikatnih dostavnih vozil.

Ali veste, da ...?

Naši drugi članki na našem blogu