Your browser does not support JavaScript!


Transit SuperVan 4.2 - električna pošast

Ford Transit je nedvomno eden najbolj prepoznavnih modelov v zgodovini avtomobilizma. Od svojega debija leta 1965 je Transit postal simbol zanesljivosti in vsestranskosti v svetu dostavnih vozil. Toda ni samo pragmatizem, ki naredi ta model edinstven. Ford, ki izkorišča svoje izkušnje v motošportu, je ustvaril izjemno različico tega vozila - Ford Transit SuperVan. Zgodovina tega demonstracijskega modela se je začela leta 1972, o čemer lahko več preberete tukaj: Ford Transit SuperVan. Vendar čas ne stoji na mestu. Skozi leta je Ford Transit doživel veliko evolucijo in podobna usoda je doletela tudi modele SuperVan. Najnovejša izdaja - Transit SuperVan 4.2 združuje tehnološke inovacije z ogromno močjo.

Zgodovinski oris Ford Transit SuperVan

Prva generacija Ford Transit SuperVan je bila predstavljena na dirkališču Brands Hatch leta 1972. Srce te izjemne mašine je bil petlitrski motor V8 iz Forda GT40, ki je zagotavljal ne le rekordno najvišjo hitrost približno 240 km/h, ampak tudi zmogljivosti, ki so omogočale pospešek od nič do 100 km/h v samo 7 sekundah. SuperVan je hitro pridobil slavo zaradi svojih osupljivih sposobnosti in športnega videza, ki so razkrili razširjene kolesne loke Ford Transit in široke pnevmatike.

V naslednjih desetletjih je Ford nenehno razvijal koncept SuperVan, uvajal nove tehnologije in izboljšave. Preboj se je zgodil leta 2022, ko je bil na Festivalu hitrosti v Goodwoodu predstavljen model Ford Pro Electric SuperVan 4. To vozilo, opremljeno s štirimi električnimi motorji in baterijo s kapaciteto 50 kWh, je ponudilo doslej nevidene zmogljivosti – pospešek od 0 do 100 km/h v manj kot dveh sekundah, kar je bilo mogoče zaradi ogromne moči približno 2000 KM.

Premiera in specifikacije Transit SuperVan 4.2

Ford Transit SuperVan 4.2, najnovejša iteracija tega električnega pošasti, je debitiral leta 2023 na 101. izdaji dirke Pikes Peak. Ta različica je bila še bolj napredna - število motorjev je bilo zmanjšano na tri, kar v kombinaciji z novimi litij-polimernimi baterijami od STARD je povečalo moč na 1400 KM. SuperVan 4.2 se je prav tako odlikoval po spremenjeni karoseriji, ki je bila razvita na osnovi najnovejšega modela E-Transit Custom. Zmanjšanje teže za 400 kg in aerodinamične izboljšave, kot sta ogromen zadnji spojler in nov sprednji splitter, so povečale aerodinamični pritisk na dve toni pri hitrosti 240 km/h. Ne pozabite, da dele za Ford Transit najdete v naši spletni trgovini.

Pustolovščine SuperVan v motošportu

Debi SuperVan 4.2 na mednarodnem vzponu Pikes Peak leta 2023 ni bil samo demonstracija Fordove inovacije, temveč tudi njegove prevlade v razredu Pikes Peak Open, kjer je vozilo, ki ga je vozil Romain Dumas, zasedlo prvo mesto. Manj kot dva tedna pozneje je SuperVan 4.2 nastopil na dirkališču Mount Panorama v okviru dirke Thrifty Bathurst 500, kjer je postavil krožne rekorde za vozila z zaprtimi kolesi, električna vozila in gospodarska vozila. Njegovi dosežki na teh dogodkih ne poudarjajo le Fordovega tehnološkega napredka, temveč tudi prihodnjo smer razvoja električnih vozil in skriti potencial.


SuperVan 4.2 in prihodnost avtomobilizma

Ford Transit SuperVan 4.2 ne nadaljuje le dediščine svojih predhodnikov, temveč tudi tlakuje nove poti na področju elektrifikacije športnih in gospodarskih vozil. Njegova udeležba v dirkah in postavljeni rekordi dokazujejo zmogljivosti električnih motorjev in nakazujejo smer, v katero bi se lahko usmerili prihodnji avtomobilski projekti – večja moč, boljša učinkovitost in manjši vpliv na okolje. Je to prihodnost avtomobilizma? Ali bodo električni dostavniki prevladovali na trgu gospodarskih vozil? Prepričajte se, da preverite dele za gospodarska vozila v naši spletni trgovini.

Zaključek: sodobni Ford

Transit SuperVan 4.2 je izraz Fordove odločenosti za pionirsko uporabo električne tehnologije v vozilih z visokimi zmogljivostmi. Prebojni dosežki tega modela na tako prestižnih dogodkih, kot sta Pikes Peak ali Bathurst, ne samo da dvigajo vrednost blagovne znamke, temveč tudi navdihujejo celotno avtomobilsko industrijo k nadaljnjim inovacijam. Vse to naredi Ford Transit SuperVan 4.2 za vrednega predstavnika električnega pošast, ki spreminja obraz avtomobilizma. Tako kot deli Trateo na voljo v naši ponudbi!

- Moč in inovacija: Transit SuperVan 4.2 zagotavlja 1400 KM zahvaljujoč trem električnim motorjem, kar ga uvršča med najmočnejša električna vozila v svojem razredu.
- Aerodinamika in dizajn: Spremenjena karoserija, ogromen zadnji spojler in sprednji splitter povečajo aerodinamični pritisk na dve toni pri hitrosti 240 km/h

Ali veste, da ...?

Naši drugi članki na našem blogu