Your browser does not support JavaScript!


Fiat Ducato - najljubši kombi popotnikov

Vozila Fiat so bila v 20. stoletju med evropskimi vozniki zelo priljubljena. To je bilo posledica njihove relativno nizke cene in skupne razpoložljivosti. V 21. stoletju je njen položaj na trgu EU oslabel zaradi razvoja gospodarskih vozil med konkurenčnimi proizvajalci kombijev. Treba je opozoriti, da je še vedno eden najpogosteje kupljenih kombijev v vzhodni Evropi. Povezana je predvsem s kurirsko industrijo, čeprav jo policija, reševalna vozila in druga življenjska področja pogosto uporabljajo, za katere je potrebna velika nosilnost vozil.

Fiat Ducato je debitiral v začetku 80. let dvajsetega stoletja kot naslednik Fiata 238. Novi model je bil bolj koten in je ustrezal slogu gospodarskih vozil iz tega obdobja. Proizvodnjo kombija je izvedlo italijansko podjetje Sevel, ki je sodelovalo tudi z Alfa Romeo, Citroen, Peugeot in Talbot. Proizvodnja modela je potekala v Val di Sangro, kjer je bila leta 1981 ustanovljena tovarna Sevel Sud. Poudarek je bil na univerzalnih in cenovno ugodnih rešitvah - pogon na sprednja kolesa, nizko postavljeno dno, MacPherson oporniki spredaj in toga os zadaj. Ducato prve generacije je bil na voljo v dveh različicah opreme: S in SX. Leta 1990 je bil prvi dvig Ducato v zgodovini. Glavna sprememba je vplivala na sprednji del vozila - spremenil se je videz sprednjih luči in jih postavili v rešetko prednjega odbijača.

Najvišja hitrost prve generacije kombijev Ducato je nihala okoli 137-140 km / h. Avgusta 1992 je bila ustvarjena tudi električna različica Fiat Ducato, ki jo poganja L29-Somer DC elektromotor T29C. Inovativna različica se je imenovala Ducato Elettra in jo je napajalo 28 baterij z nastavljivim ventilom svinčeve kisline. Te baterije so bile postavljene v leseni zaboj. Skupna teža akumulatorjev je znašala 868 kilogramov, kar je za 118 kilogramov preseglo obremenitev vozila!

Preberi naprej Fiat Talento ->
 
Vnesite ključno besedo
Napredno iskanje
Transit Center in Europe