Your browser does not support JavaScript!

Transit Center <br/> Zgodovina

Transit Center
Zgodovina

1996

Z ljubeznijo in strastjo

Nastane Transit centra, ki je tesno povezanz veliko strastjo do avtomobilizma in veliko ljubezni dveh ljudi. Ta dva razloga sta povzročila, da je bilo konec leta 1996 po sklenitvi zakonske zveze ustanovljeno naše podjetje. Na začetku se imenuje PHU "Bimera" in je prvi korak na dolgi poti, ki smo jo premagali do danes ...

Marcin Wicik

Začetki so bili težki, začeli smo praktično iz nič. Prvi denar, ki sva ga zaslužila v Veliki Britaniji in si izposodila od družine, je bil vložen v zemljišče v Pędzewu. Sčasoma nastanejo začasne garaže in lesena pisarna. Tako se je začela naša avantura!

Transit Center 1996
Ford Transit MK5 Transit Center Zgodovina

1997 - 2004

Večno potepanje po rezervne dele

Ime spremenimo v tranzitni center. Od tega trenutka se ukvarjamo le s trgovino z deli za Ford Transit. To obdobje je pomenilo stalno potovanje v Veliko Britanijo v iskanju rabljenih delov. Na poti nas je vedno spremljal Ford Transit MK5 ki si je v naših srcih zaslužil največje spoštovanje. Transit van nas je vedno varno pripeljal domov.

2000

Uvoz delov
za moč vozila

Poleg osebnih tranzitnih potovanj začenjamo uvažati tudi dele v večjem obsegu. V podjetje pripeljejo prva tovorna vozila, ki so do strehe natovorjena z rezervnimi deli, prvi kontejnerji pa pridejo v pristanišče.

Uvoz delov za moč vozila Transit Center
Prva večja investicija, gradnja skladišča Transit Center

2001

Prva večja investicija
gradnja skladišča

Naša prva velika naložba, tj. gradnja skladišča. Projekt je zahteval pomoč sosedov in tri mesece vsakodnevnega dela. Tako je nastalo prvo skladišče rabljenih delov in delavnica s tehnično službo za dostavne in dirkalne avtomobile. Letos smo pričeli z gradnjo prvih dirkalnih avtomobilov!

2003

Nastane prva
spletna stran

Še en velik korak naprej. Izdelana je prva spletna stran Tranzitnega centra, obseg pa je razširjen z novimi deli. Obisk ZDA, zanimanje za spletno poslovanje, pripravljenost za razvoj in sodelovanje z Jakub Nitka #Qba ki se konča z izdelavo prve spletne strani in njene umestvitve na internet pod naslovom: www.transitcenter.pl

www.transitcenter.uk
Zmaga na prvenstvu RallyCrossie Transit Center Motorsport

2007

Transit Center Motorsport
zmaga na prvenstvu RallyCrossie

Tranzitni center je bil vedno močno povezan z motošportom natančneje z rallycrossom. Sodelovanje s številnimi podjetji na tem področju je privedlo do zmage poljskega prvenstva v rallycrossu 2007 ki ga je izvedla skupina Transit Center. Zmagovalni avto najvišjega razreda je bil Ford Focus!

2009

Nastane prva spletna trgovina
v Poljskem jeziku

Ustvarjena je prva spletna trgovina v poljskem jeziku, z novimi deli za Ford Transit. Že na začetku internetne trgovine je imela naša trgovina širok izbor novih delov. Po nekaj mesecih so se začela pojavljati prva naročila iz tujine.

Nastane prva spletna trgovina

2011

Izdelava dirft kombija
na temeljih Forda Transit

Koncept izdelave prvega na svetu dostavnega vozila za motošport je bil rojen v mislih Marcin Wicik leta 2010. Prvotna zamisel je bila zgraditi prvi Ford Transit Ford za Rallycross. Nenazadnje je bilo vozilo prilagojeno za plavanje, zahvaljujoč sodelovanju s Polody Performance.

Drift Bus Transit Center

2012

Širitev podjetja na
sosednja zemljišča

Zahvaljujoč nakupu sosednje parcele skupaj s poslovnimi stavbami, Transit Center širi svoje območje z ustvarjanjem priložnosti za razširitev zaledne službe v prihodnjih letih.

Širitev podjetja na sosednja zemljišča Transit Center

2013

Nastane prva spletna trgovina
v angleškem jeziku

Potovanja po Evropi, povezana z motošportom in stiki z lokalnimi podjetniki krepijo našo željo po nadaljnjem razvoju. Tako smo ustvarili prvo angleško trgovino www.transitcenter.uk , ki se osredotoča na prodajo v tujini. To je začetek naše širitve na evropske trge!

2014

Širitev poslovnih prostorov
vstopanje na nova evropska tržišča ( Francija, Italija, Nemčija)

Osredotočeni smo na razvoj! Odprli smo spletno trgovino za več držav, vključno z Nemčijo, Italijo in Francijo. Na kupljenih nepremičninah širimo poslovne stavbe, ustvarjamo sodobne storitve za stranke in oddelek IT v Transit Center. Velika ponudba je privedla do prevzema podjetja Titan Parts, ki se ukvarja z distribucijo in prodajo delov za dostavne kombije.

Širitev poslovnih prostorov Transit Center
Gradna novega skldišča Transit Center

2015

Gradna novega skldišča

Sistematično uresničevanje zastavljenih ciljev je ustvarilo povpraševanje po izgradnji novega skladišča. Po ureditvi prostora v starem delu podjetja smo zgradili največjo stavbo na celotnem tranzitnem centru, torej v novem skladišču. Ta naložba nam zagotavlja dovolj prostora za shranjevanje do leta 2022!

2015 - 2018

Nove spletne trgovine
skupaj v 22 državah

Razširili smo naš oddelek za IT, ustvarili ločeno skupino, ki se ukvarja z oglaševanjem, družbenimi mediji v naši trgovini in vodenjem spletnega dnevnika podjetja. Zgradili smo profesionalni foto studio, ki strankam zagotavlja zanesljiv in profesionalen pregled izdelkov, kupljenih na spletu. Našo trgovino smo prevedli v nove jezike - tako smo konec leta 2018 v 22 evropskih državah!

Transit Center v 22 državah
Združitev s Translandom

2019

Nadaljnje aktivnosti v omrežju
Združitev

Leta 2019 je podjetje Transit Center prevzelo eno največjih podjetij na Poljskem, specializirano za prodajo nadomestnih delov za kombi Ford Transit. Združitev podjetja Transland iz Leszna je utrdila močan položaj našega podjetja na domačem trgu. Povečanje števila delov tranzita v naši skladišču je potekalo vzporedno z izboljšanjem podobe podjetja v omrežju. Glavni cilj je bil položaj v Googlu in izboljšanje komunikacije s strankami v socialnih medijih. Profil na facebooku je presegel 10.000 všečkov, v britanski trgovini pa smo uvedli komunikacijo preko aplikacije Messenger.2020

Športni uspeh in partnerstva

Kot sponzorska ekipa Wicik Motorsport smo osvojili naslov poljskega viceprvaka v rallykrosu. 600-konjski Focus RX z logotipom Transit Center je uspešno tekmoval na evropskih dirkališčih. Vzpostavili smo poslovna partnerstva s podjetjema Trateo in NGK, kar je pozitivno vplivalo na kakovost ponujenih izdelkov.


Ekologija v Transit CenterDeli za minibuse v Transit Center

2021

Usmeritev: ekologija

V skladu s finskimi standardi smo uvedli posebne postopke za zmanjšanje količine odpadkov, ki nastanejo pri pakiranju delov in njihovem pošiljanju. Polnila paketov so izdelana iz rabljenega recikliranega papirja, lepilni trak, ki se uporablja za pakiranje delov, je recikliran, reklamni letaki pa temeljijo na naravnih materialih.


2022

Novo poglavje v zgodovini TC

V svojo ponudbo smo uvedli dele za dostavna vozila različnih proizvajalcev. Leto 2022 je prineslo velike geopolitične spremembe, ki so vplivale na mednarodno prodajo in industrijo e-trgovine. Dinamično spreminjajočemu se trgu smo prilagodili svojo trgovino in strategijo poslovanja ter na prvo mesto postavili kakovost.